Scris de Eduard A. Gherghe pentru blogul de Imunitate.
Disclaimer: Acest articol este bazat pe experiența personală a autorului în gestionarea diabetului de tip 2 zaharat și pe informații acumulate în timp. Autorul nu este medic și nu oferă sfaturi medicale profesionale. Cititorii sunt încurajați să caute consultul unui specialist în sănătate pentru evaluarea și gestionarea specifică a condiției lor. Orice decizie luată în urma informațiilor furnizate în acest articol este la latitudinea cititorului și este recomandat să fie discutată cu un profesionist medical calificat. De asemenea, autorul nu poate fi tras la răspundere pentru deciziile luate de cititori în urma informațiilor furnizate în articol, inclusiv încercarea aceleiași diete sau utilizarea acelorași pastile. Fiecare persoană are nevoi și condiții individuale, iar consultul medical este esențial pentru a adapta orice recomandare la situația personală.
După cum se vede în poză, glicemia a fost luată în această dimineață (05.02.2024). Săptămâna aceasta, miercuri sau joi, fac două săptămâni de când urmez acest tratament, și nu am niciun dubiu că anul acesta mă voi vindeca definitiv de diabet, lucru pe care și tu îl poți face.
Înainte să-ți explic cum ajungi în acest punct, trebuie să-ți povestesc experiența mea, deoarece nu sunt doctor, dar îți pot împărtăși experiența pe care am avut-o și lucrurile pe care și tu le poți învăța pentru o sănătate mai bună.
Aveam 40 de ani în august 2022 când am fost depistat cu glicemia de 283 și catalogat drept diabetic cu diabet zaharat de tip 2. Mi s-a recomandat Siofor (cea mai proastă mișcare din partea unui medic pentru orice pacient în această condiție) și un regim dietetic. Același regim dietetic l-a primit și tatăl meu acum foarte mulți ani și când l-am văzut, am rămas șocat, deoarece știu că se fac studii și cercetări anuale în privința bolilor și, în mod evident, trebuia să se schimbe ceva în acel regim.
Doctorii folosesc regimuri dietetice din anii 1980 și, din câte se pare, foarte mulți medici au uitat cu desăvârșire pentru ce sunt plătiți cu adevărat.
Consider că fiecare organism este unic și trebuie un tratament personalizat. Până și gemenii au distincții diferite, cu atât mai mult de la om la om. Dar mai consider și faptul că sângele nostru este singurul organ lichid vital, deoarece are același nivel de importanță ca un organ vital. Adică, fără o mână poți să trăiești, fără ambele mâini poți să trăiești, fără un picior poți să trăiești, fără ambele picioare poți să trăiești, dar fără inimă nu poți să trăiești; fără un plămân poți să trăiești, dar fără ambii plămâni nu poți să trăiești; fără ficat nu poți să trăiești, fără un rinichi poți să trăiești, dar fără ambii rinichi nu poți să trăiești. La fel este și cu sângele, fără puțin sânge poți să trăiești, dar fără tot sângele nu poți să trăiești.
Am cercetat subiectul diabetului timp de 1 an și ceva. Am tot urmărit persoane care s-au vindecat de diabet tip 1 și tip 2 să găsesc numitorul comun, un lucru foarte greu deoarece în străinătate nu prea există ciorbă, lucru esențial în vindecarea diabetului.
Anul trecut a ieșit un studiu despre diabet, în care specifica foarte clar că ai voie ouă zilnic. Nu mai știu cum se numește studiul deoarece chiar nu mi-am închipuit că voi ajunge să scriu un articol în acest sens și că voi expune toate datele pentru a ajuta și alți români care trec prin acest infern.
Efectele negative ale Sioforului
Desenul de mai sus este reprezentarea exactă a durerii pe care o simțeam când încercam să mă ridic din pat. Nu simțeam altceva decât acele fire în corpul meu când încercam să mă ridic.
În urma pastilelor Siofor, am început să am pierderi de memorie.
Mai mult de 4-5 ore de somn pe timp de noapte nu am reușit niciodată de când am început Sioforul, în loc de 8 ore, cât necesită o persoană diabetică.
Am avut la un moment dat arsuri la pulpa piciorului stâng, îmi amorțea pulpa piciorului în mod regulat.
Un alt efect negativ pe care îl consider grav este faptul că simțeam o durere neobișnuită pe coloană; îmi simțeam coloana printr-o durere, ca și cum ar fi avut dimensiunea unui fir de ață. Ajunsesem să am dimineți în care nu mă puteam ridica din pat, deoarece trebuia să mă ridic într-o parte; dacă încercam să mă ridic, simțeam că sunt un fir de ață și nu aveam puterea să mă ridic.
Un alt efect secundar este că nu permite glicemiei să scadă sub 100! Cel puțin la mine așa s-a manifestat.
Durerile de mijloc le aveam înainte să fiu diagnosticat. Dacă stăteam prea mult în picioare (15-20 de minute), mă durea mijlocul dar nu mereu. Dacă stăteam pe un scaun de lemn, începeau durerile după 15-20 de minute. Dacă mergeam, nu aveam dureri; puteam să merg și 2 ore, dar după Siofor, durerile s-au intensificat si erau constante. Acum nu mai am nicio durere de mijloc. Pot să stau în picioare și 30 de minute, încep să îmi revin, lucru pe care ți-l doresc și ție.
Anul trecut am descoperit-o pe Barbara O’Neill și o mare parte din remediu o am datorită ei, este dieta, a doua parte este pastila denumită Fitodiab.
Din descrierea ingredientelor părea foarte ok, singurul ingredient care mi s-a părut suspect a fost amidonul de porumb, deoarece nu ai voie amidon ca și diabetic. Totuși, am zis să încerc cum se face și în afaceri. Adică, degeaba auzi tu la o persoană că face bani cu găleata și altul nu face absolut nimic, până nu încerci și tu, lucru pe care l-am făcut și l-am încercat.
Până să încerc Fitodiab, aveam glicemia undeva între 110 și 140. De două ori am avut glicemia sub 110, o dată 109 și încă o dată 105, am impresia, cu Siofor.
Media glicemiei pe 90 de zile este dovada faptului că nu am început de mult tratamentul cu Fitodiab.
Fitodiab este o pastilă pe bază de plante cu 60 de tablete într-o cutie. Când l-am văzut prima dată, am zis că e pastilă pentru câini și pisici, la cum arată, dar în fine, își face treaba. Se poate găsi în plafare și în farmacii, iar prețurile variază între 7 lei și 13 lei, ceva de genul.
Abia așteptam să scap de Siofor deoarece aveam prea multe efecte secundare negative și voiam să renunț la el chiar dacă nu funcționa Fitodiab-ul.
Luam Siofor o pastilă, de 2 ori pe zi, o jumătate dimineața și o jumătate seara. Când am aflat de Fitodiab, acum 3 săptămâni, am zis să-l încerc iar miercuri sau joi fac 2 săptămâni de când îl folosesc. La început nu am mai luat Sioforul de seara, iar a doua zi am început cu Fitodiab. În prima zi am luat 5, deoarece scrie pe el că trebuie după fiecare masă și după fiecare gustare. În următoarea zi aveam glicemia undeva la 136, parcă. A doua zi am făcut la fel și glicemia în a treia zi era 155. Am renunțat la o gustare și am luat doar 4 Fitodiab. A patra zi aveam glicemia 157. Am zis că o las să urce până unde vrea, că până la urmă am fost depistat cu diabet la o glicemie de 283, să vad care sunt rezultatele.
Dar în același timp, a 5-a zi am început și dieta: să am un mic dejun sățios și sănătos, un măr verde în jurul orelor 11-12-13:00, o ciorbă de perișoare sau de aripioare de pui în jurul orelor 13-14-15:00 și încă un măr verde până în orele 19:00 cel târziu, dar pe parcursul zilei să consum 2 litri de apă. A 6-a zi a început să scadă glicemia greu, dar a început să scadă. Cum a început să scadă, am început să renunț din Fitodiab, nu mai luam după nicio gustare și am ajuns la 2 Fitodiab pe zi deocamdată. În a 8-a zi sau a 9-a zi am renunțat și la al doilea măr verde.
Micul dejun pe care îl mănânc zilnic, deocamdată, constă într-un piept de pui la grătar, pe care îl fac seara să nu stau dimineața după el, două ouă fierte și două felii de pâine cu unt de 82% grăsime pe ele (ieri și azi am folosit untură de porc să văd care este diferența), mai aveam și niște măsline verzi, dar mi s-au terminat de vreo 2 zile. Trebuie să ajung să cumpăr, poți încerca și măsline negre. Usturoiul este pentru dezinfectia corpului, dacă iei un cățel de usturoi pe o perioadă de 30 de zile îți dezinfectezi nu doar stomacul ci și corpul. După micul dejun, iau primul Fitodiab.
Pâinea poate să fie de oricare în afară de cea făcută din făină albă. Eu folosesc pâine neagră boierească.
Faptul că mănânci grăsimi saturate îți va tăia pofta de mâncare pe toată perioada zilei, așa că nu îți face griji că o să mori de foame. Eu mănânc carne de când m-am născut și nu concepeam o mâncare fără carne.
Sare celtică sau sare de Himalaya neiodată, grunjoase amândouă. Oricare dintre ele, eu folosesc sare celtică grunjoasă deoarece conține 82% din mineralele zilnice de care organismul are nevoie (organismul are nevoie de 92 de minerale zilnic și 82 se regăsesc în sarea celtică, cea de Himalaya conține undeva la 80%, am impresia, nu știu sigur că nu prea am folosit, dar am de rezervă în caz că rămân fără sare celtică).
Din câte se pare, alimentele sănătoase nu mai există în varianta ieftină.
Iar sarea celtică, dacă o iei să se topească în gură, apoi bei apă, apa ajunge în celulele tale și nu ți se mai umflă picioarele și nu îți mai vine să urinezi des.
Într-o săptămână de la folosire, plus că începusem dieta, glicemia îmi scăzuse sub 100, nu îmi venea să cred, pur și simplu. O parte din dietă este și 2 litri de apă minerală, plată sau filtrată pe zi (eu iau apă minerală, cea ieftină, de la Mega de firma Mega-Image sau de la Profi).
Organismul are nevoie de 2,5 litri de apă pe zi, dintre care 2 litri de apă și jumătate de litru din legume (legume trebuie zilnic, fără excepție). Stomacul nu face diferența între foame și sete. Iar după-amiaza, când îți este foame, bei apă și îți trece foamea. Eventual, bagi încă 2-3 mere verzi în prima zi și renunți treptat la ele.
Aici intervine ciorba, la care cea de perișoare funcționează la mine. Sunt șanse ca la anumite persoane cu diabet zaharat tip 2 să nu funcționeze, și atunci poți să mănânci doar ciorbă de aripioare sau doar de legume, în funcție de cât de avansat este diabetul.
La ciorbă folosesc oțet de mere, e undeva la 6 lei sticla.
La cei cu diabet tip 1 nu funcționează, deoarece trebuie să devină vegetarieni și nu au voie orez, plus faptul că orezul gătit mai vechi de 24 de ore atacă organismul și provoacă cancer.
Iar acum, în a doua săptămână, glicemia mea stă sub 90. Dacă o mențin așa timp de 3 luni, orice doctor diabetolog îmi va spune că nu am diabet dacă mă duc să fac analizele. Dar ca să scapi definitiv de el, va trebui să te menții de dietă timp de 1 an de zile sau chiar 2 ani, în funcție de starea diabetului și cât de mult a avansat în organismul tău.
Micul dejun este important să fie dimineața. Timp de 10-15 ani, eu luam micul dejun după orele 13:00. Chiar dacă ai o masă ușoară, glicemia explodează deoarece organismul este treaz de câteva ore bune și ai nevoie de o masă sățioasă dimineața.
Gustarea mea la ora actuală este 1 măr verde, iar după-amiaza o ciorbă de aripioare sau de perișoare. După ciorbă, iau al doilea Fitodiab.
Odată ce ajung cu glicemia sub 85, voi renunța și la al doilea Fitodiab, să văd atunci cum va reacționa organismul meu.
Vă las o listă mai jos cu ceea ce am mai găsit despre ce este interzis în diabetul de tip 1, dar pe care o pot aplica și cei cu diabet de tip 2.
CE HRĂNEŞTE DIABETUL de TIP 1 și TIP 2:
Orice este BOGAT ÎN CARBOHIDRAŢI (carne, grâu, orez, cartofi şi zahăr);
GRÂU – din anii 90’ este plantat modificat genetic să producă mai multe seminţe pentru înlăturarea foametei din ţările sărace (orice produs din făină albă – pâine, pizza, paste, covrig, gogoaşă, croissant, cozonac, prăjituri etc.);
LACTATE ALTERATE - bebeluşii au enzimele în intestin care descompun laptele şi poate fi absorit de organism – o familie care creşte vaci, capre şi oi mai au aceste enzime, corpul reţine 0% calciu din lapte;
COFEINA – scurge calciu şi magneziu din corp (Cafeaua zilnică scurge calciu și magneziu zilnic din corp, iar după vârsta de 40 de ani ai nevoie să rămână cât mai mult în organism);
ALCOOL – omoară celulele;
AMIDON – cartofi, porumb, orez – se transforma în glucoză
TUTUN – fură oxigenul din fiecare celulă a corpului, pancreasul este creat din celule cu oxigen care funcţionează în acest fel;
ULEIURILE REPROCESATE.